AkcentaAccesare OLB
Pagina principalăServiciiOperațiuni la termenForward cu perioada de scadență variabilă

Forward cu perioada de scadență variabilă

Dacă importatorul sau exportatorul estimează cu dificultate scadența viitoare a încasărilor sau a obligațiilor, poate folosi acoperirea prin intermediul forwardului cu scadență variabilă.
Forwardul cu scadență variabilă este bazat pe aceleași principii ca forwardul și anume, suma definită exact este acoperită cu un curs fix, doar cu diferența unui termen de scadență variabil. Data stabilită anterior decontării forwardului este înlocuită cu un interval de trei săptămâni (1 săptămână înainte și 2 săptămâni după scadență) iar în cadrul acestui interval de timp poate fi efectuat schimbul în orice zi lucrătoare printr-o tranzacție la cursul stabilit anterior.
De asemenea, acest instrument permite firmelor să utilizeze mai bine cursul fix în calculele aferente planificărilor financiare.

 
EXEMPLU
Client importator:
Clientul a cumpărat în 30 iunie de la un furnizor marfă în valoare de 100.000 EUR cu livrare peste 3 luni. Nu știe data exactă a realizării plății pentru această marfă și nu vrea să fie expus riscului de fluctuație a cursurilor de schimb. În 30 Iunie, clientul va încheia un curs forward cu o perioada de decontare din 26 septembrie până în 14 octombrie, când, în orice zi lucrătoare, cel târziu în 14 octombrie, va cumpăra euro.
 
Nu ezitați să contactați Departamentul de dealing al societății AKCENTA CZ, pentru a solicita mai multe informații despre acest serviciu și pentru a beneficia de un instrument avantajos pentru limitarea riscului în cadrul activității dvs. economice.
Akcenta napištì

Scrieți-ne dacă

Doriți să aflați mai multe despre serviciile și produsele noastre?
Doriți să începeți o colaborare cu noi?
Formular de contact
 *
 *
 *
 *
Cum ați aflat despre noi?
Câmpurile marcate cu asterics sunt obligatorii.
Akcenta zavolejte

Sau sunați

Suntem la dispoziția dvs. de luni până joi,
între orele 8.30 - 18.30
și vinerea între orele 8.30 - 18.00.
+40 312 295 097
Akcenta
Descrierea serviciului
Linkuri conexe

Operațiunea la termen este principalul tip de bază de acoperire valutară fixă. Este vorba de un contract de cumpărare sau vânzare viitoare a valutei străine la un un curs fix stabilit, realizat într-o perioadă stabilită anterior, care, în cazul forwardului cu scadență variabilă, este stabilit la un interval de trei săptămâni. Cursul la termen este bazat pe diferența dintre cursul de pe piață și punctele la termen. Punctele la termen sunt calculate ca diferența între ratele dobânzilor la valutele de conversie. Cu un curs la termen fix, firma obține siguranță și înlătură riscul rezultat din evoluția viitoare negativă a cursurilor de schimb. Pe de altă parte, nu poate profita de o eventuală evoluție pozitivă a acestor cursuri. De asemenea, firma determină exact fluxul său de numerar în lei iar în tranzacție nu sunt incluse alte comisioane sau costuri. Forwardul propriu-zis nu intră în contabilitate.

 
AKCENTA CZ a.s. nu are nicio responsabilitate pentru prejudiciile sau veniturile nerealizate ce pot fi cauzate vreunei persoane prin utilizarea informațiilor și a datelor cuprinse în acest site sau în materialele de marketing ale societății. AKCENTA CZ a.s. atrage atenție asupra faptului că încheierea operațiunilor la termen menționate pe acest site sau materiale de marketing includ riscuri cu care clientul este obligat a se familiariza în limita maximă, să le înțeleagă, să le ia în considerare și eventual să ceară informații suplimentare. Informații detaliate în legătură cu riscurile aferente operațiunilor la termen sunt specificate pe site-ul AKCENTA CZ a.s.: Riscurile selectate legate de încheierea operațiunilor la termen. Informațiile referitoare la riscuri vor fi furnizate și de către angajații societății AKCENTA CZ a.s.
Prin utilizarea acestui web sunteți de acord cu salvarea și utilizarea fișierelor cookies. Mai multe despre protecția datelor personale.