Akcenta
 
 
AkcentaAccesare OLB
Pagina principalăDespre AkcentaReglementări și licențe

Reglementări și licențe

AKCENTA CZ a.s. oferă serviciile sale în baza autorizărilor acordate de Banca Națională a Cehiei.
 
Autorizația pentru activitatea instituției de plată am obținut-o în luna februarie a anului 2011 ca prima instituție financiară nebancară, de la Banca Națională a Cehiei, în baza procedurii de acordare a licenței, care s-a finalizat cu succes. Licența nu este limitată în timp și autorizează societatea AKCENTA CZ pentru prestarea serviciilor de plată conform art. 3 alin. 1 lit. a) b) c) e) f) din legea privind plățile.
În luna iulie a anului 2009, am obținut autorizația pentru activitatea brokerului de titluri de valoare pentru gama de servicii principale de investiție – conform art. 4 alin. 2 lit. a), b), c) și servicii suplimentare de investiții – conform art. 4 alin. 3 lit. a) Această licență ne autorizează pentru  efectuarea operațiunilor și tranzacțiilor la termen (Forward și Swap). Pentru informații complete, mai adăugăm extrasul din Registrul Comerțului.

Activități în România

Societatea AKCENTA funcționează în România sub o licență de operare emisă de Banca Națională a Cehiei, iar ca rezultat a unui proces de notificare, în conformitate cu art. 17 și 25 din Directiva privind serviciile de plată (Payment Service 2007/64 / CE) , a obținut în August 2014 de la Banca Națională a României, aprobarea de a oferi serviciile sale clienților din România.

Activitatea AKCENTEI este confirmată în registrul oficial public al Băncii Naționale a României pe site-ul BNR în secțiunea VI. ALTE INSTITUȚII DE PLATĂ. Listă instituțiilor de plată pot fi descărcate direct de aici.