Akcenta top

Analizele

România – noul tigru economic european?
5. 10. 2017
Dacă vrem să numim o țară tigru economic, ar trebui să ne concentrăm nu doar asupra creșterii PIB-ului, dar și asupra altor indicatori cum ar fi, de exemplu, investițiile. De fapt, investițiile, și nu consumul casnic, sunt cele care ajută țările mai slab dezvoltate să ajungă din urmă țările mai puternice din punct de vedere economic. Iar în ceea ce privește investițiile, România nu prea excelează, ba dimpotrivă.
Alegerile parlamentare din Germania – impactul limitat asupra euro, neconcordanță a programului între FDP (Partidul Liber Democrat) și Partidul Verde
26. 9. 2017
FDP, ca partid liberal, promovează comerțul liber, o susținere mai mare a antreprenoriatului, reducerea birocrației și a contribuțiilor sociale, pe scurt, reducerea datoriei de stat. În partea opusă, Partidul Verde promovează costuri mai mari pentru așa-numită politică verde, introducerea de taxe mai mari pentru cei foarte bogați și înăsprirea controlul asupra sectorului bancar.
Situația economică actuală a României punând accent pe comerțul exterior
14. 7. 2016
În ultimii ani România face parte din economiile din Europa cu cea mai rapidă creștere. Este vorba despre economia unde rolul principal joacă îndeosebi industria dar care are, de asemenea, un mare potențial în agricultură datorită condițiilor naturale favorabile.
Semnificația cooperării dintre țările Grupului de la Visegrad
30. 3. 2016
În ultimul timp s-au intensificat discuțiile în cadrul țărilor Grupului de la Visegrad, format din Republica Cehă, Ungaria, Polonia și Slovacia. Aceste țări au multe în comun, luând în considerare și istoria recentă. Care este însă legătura economică dintre țările menționate și au avut loc schimbări în acest sens în ultimele două decenii? Răspunsul la această întrebare îl căutăm cu ajutorul datelor despre evoluția comerțului extern.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
33.000
de clienți
20
peste
de ani experiență
Prin utilizarea acestui web sunteți de acord cu salvarea și utilizarea fișierelor cookies. Mai multe despre protecția datelor personale.