Akcenta top

AKCENTA CZ în 2015 - profit de un milion de euro

AKCENTA CZ în 2015 - profit de un milion de euro

Anul 2015 a fost unul bun pentru AKCENTA CZ, unul dintre principalii actori non-bancari de pe piața valutară din Europa Centrală. Acest lucru s-a reflectat și în ceea ce privește profiturile postate de companie, care au ajuns la circa un milion de euro pe parcursul anului trecut.  

AKCENTA CZ, instituția financiară non-bancară care operează tranzacții internaționale și operațiuni de schimb valutar pentru exportatori și importatori, a anunțat rezultatele financiare pentru anul 2015. Anul trecut, compania a realizat un profit după impozitare de aproape 1 milion de euro, rezultat care a depășit așteptările, însă care a reflectat investițiile semnificative ale AKCENTA CZ în achiziția de noi piețe și în sisteme informative interne.

AKCENTA CZ a postat rezultate în creștere în ceea ce privește rulajul tranzacțiilor realizate, care s-a dublat de la an la an, și atunci când vine vorba de numărul de clienți deserviți, care a crescut cu 10%. Produsele companiei care s-au bucurat de cea mai mare popularitate pe parcursul lui 2015 au fost cele destinate acoperirii fluctuațiilor de curs valutar, acestea înregistrând un rulaj dublu anul trecut comparativ cu 2014.

milan-cerman-foto

Referitor la rezultatele AKCENTA CZ în 2015, președintele consiliului de administrație al  AKCENTA CZ, Milan Cerman, a declarat:

”Am obținut rezultate bune, care ne-au depășit așteptările, într-un an semnificativ influențat de intervenția ÈNB (Banca Națională a Cehiei) și deci cu o volalitate foarte mică la paritatea valutară EUR/CZK. Pe de altă parte, redresarea economică, evidentă în mai multe țări europene, a cointribuit la creșterea nevoii și ambiției companiilor mici și mijlocii de a tranzacționa.

În același timp, am crescut nu numai pe piața cehă, ci și pe celelalte piețe europene în care ne desfășurăm activitatea: Polonia, Ungaria, România și Slovacia.”

De asemenea, Cerman a adăugat: ”Continuăm să investim considerabil în creșterea AKCENTA  îndeosebi în piețele externe, punând accent pe îmbunătățirea sistemelor interne în vederea dezvoltării calitative a produselor și serviciilor noastre”

Profitul după impozitare înregistrat de AKCENTA CZ în 2015, de un milion de euro, este de patru ori mai mare decât profitul postat de companie în 2014 (245.000 euro) sau 2013 (248.000 euro).

 
 
 

AKCENTA CZAKCENTA CZ este una dintre cele mai importante instituții de plată pe piața cehă și în Europa Centrală cu o tradiție de peste 19 ani. În afară de cursurile favorabile și individuale pentru cumpărarea și vânzarea devizelor și comisioanelor minime pentru serviciile de plăți, compania oferă și produse pentru acoperirea fluctuațiilor cursului de schimb (operațiuni la termen și opțiuni). Compania își desfășoară activitatea în Polonia, Ungaria, Slovacia și România. Portfoliul AKCENTA include peste 27.000 de clienți, în principal companii mici și mijlocii orientate spre export și import.

AKCENTA CZ este posesoare a licenței (Ref.: 2011/1199/570) pentru activitatea instituțiilor de plată conform legii privind serviciile de plată nr. 284/2009 Art.§ 3 alin. 1 lit. a)b)c)e)f). AKCENTA CZ este una dintre cele două instituții valutare nebancare din Republica Cehă care posedă licența pentru tranzacționare cu titluri de investiții și care o autorizează să ofere o gamă largă de instrumente care servesc la eliminarea riscului cursului de schimb.

AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
46.000
de clienți
20
peste
de ani experiență