Akcenta top

Raiffeisen Bank International cumpără AKCENTA CZ

Raiffeisen Bank International cumpără AKCENTA CZ

Hradec Králové, 15. 2. 2021 – Raiffeisen Bank International AG (RBI) a încheiat acordul privind cumpărarea societății Akcenta CZ, instituție de plăți, care asigură sistemul de plăți și operațiuni valutare pentru exportatorii și importatorii din străinătate. Potrivit structurii de proprietate propuse, RBI va obține 70 de procente din Akcenta iar restul de 30 de procente va obține societatea cehă fiică a acestuia, Raiffeisenbank a.s. Tranzacția face obiectul aprobării de către organele de reglementare și se așteaptă că va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai anul curent. Achiziția intră perfect în obiectivul strategic al RBI de a deveni lider în domeniul activității de afaceri FX în Europa Centrală și de Est (CEE).

„Prin unirea cu un partener atât de puternic, ni se deschide ușa pentru o dezvoltare mai rapidă, îmbunătățirea serviciilor și extinderea portofoliului de produse, de care vor beneficia clienții noștri. Pe de altă parte, AKCENTA își va menține în continuare suveranitatea sa, politica sa de afaceri și în favoarea clienților. Ca și până acum, va coopera strâns cu componenta comercială existentă de tranzacții valutare și de plăți RBI, însă societatea nu va fi integrată în RBI. Această abordare le va permite ambelor părți să utilizeze sinergia și simultan să asigure flexibilitatea și dinamica creșterii societății AKCENTA,“ a precizat în momentul anunțării achiziției Milan Cerman, președintele directoratului societății AKCENTA CZ.

 
 
 

AKCENTA CZAKCENTA CZ este unul dintre cei mai importanți comercianți cu valută pe piața cehă și în centrul Europei, cu o tradiție de peste 24 de ani. Pe lângă cursurile de schimb individuale avantajoase pentru cumpărarea și vânzarea de valută și taxele minime pentru sistemul de plăți, oferă și asigurarea contra riscurilor de curs valutar (tranzacțiile forward și opțiuni). Societatea activează și în Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Germania și Franța. Portofoliul de clienți este format din 42 de mii de operatori economici, preponderent firme mici și mijlocii orientate asupra exportului sau importului. La sfârșitul anului 2020, activele totale ale societății au fost în cuantum de 93 de milioane de EURO și, în cursul aceluiași an, societatea a efectuat pentru clienții săi tranzacții într-un volum total de 7 miliarde de EURO.

Pentru informații detaliate vă rugăm să-l contactați pe Jan Vlèek, PR și comunicare, la numărul +420 731 646 527 sau prin e-mail jan.vlcek@akcenta.eu
 
Comunicatul de presă complet îl puteți descărca AICI.
 
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
46.000
de clienți
20
peste
de ani experiență