Akcenta logo

    Top perechi valutare de urmărit în 2021

    21. 4. 2021

    Top perechi valutare de urmărit în 2021

    Vremurile tulburi din punct de vedere economic înseamnă volatilitate ridicată. 2020 a fost un an de șoc și a generat fisuri pe piețele financiare, fisuri ce persistă și în 2021. Însă, în timp ce pentru mulți jucători economici volatilitatea este un risc, pentru alții reprezintă o oportunitate.

    2021 este, fără îndoială, o perioadă crucială pentru tranzacționarea valutelor.

    În ciuda incertitudinilor (sau poate chiar datorită acestora), unele perechi de schimb valutar merită să fie pe lista de supraveghere a unui comerciant.

    USDTRY

    Piețele emergente prezintă multe semne de slăbiciune și motive pentru această fragilitate stau întărirea dolarului american și creșterea ratelor dobânzilor asociate. În timp ce investitorii și-au redus investițiile cu grad ridicat de risc în ultima perioadă, creșterea ratelor dobânzilor a determinat creșteri de costuri pentru economiile care au datorii mari în dolari SUA. Întrucât economia turcească se bazează pe valută străină și caută să obțină profituri pe termen scurt folosind rate mai mari ale dobânzii, orice mișcare globală poate duce la deprecieri masive ale Lirei. Inconsecvența Turciei pe plan politic, îndeosebi în ce privește relația cu UE, dar și problemele economice din zona Euro continuă să întârzie procesul. Lira turcă se așteaptă să continue să se deprecieze deoarece ratele dobânzilor americane sunt încă în creștere. Analiștii estimează că investițiile în perechea USDTRY să producă rezultate atât pe termen scurt (1 an), dar mai ales pe termen mediu (5 ani).

    USDCAD

    Această pereche este una dintre cele mai frecvent folosite în tradingul valutar la nivel mondial și este puternic corelată cu ratele dobânzii din SUA și fluctuațiile prețurilor la țiței. Dacă ratele dobânzilor prognozate de Banca Centrală Americană cresc până la 2% până la sfârșitul anului, iar prețul țițeiului rămâne redus, atunci o poziție de cumpărare în această pereche va adăuga, fără îndoială, valoare unui portofoliu de investiție pe termen scurt în această pereche valutară.

    USDCNY

    Rapida creștere a datoriei Chinei creează riscuri financiare sporite pentru Yuan. Este clar că dolarul SUA a slăbit în ultimul timp față de Yuan, cu toate acestea, pe termen lung intră în joc mulți factori alarmanți. Experții sunt îngrijorați de faptul că datoria Chinei crește într-un ritm neobișnuit, ceea ce duce de obicei la falimente financiare. Pe termen lung, creșterea nivelului datoriilor naționale din China va crea pericole grave. Pentru a combate consecințele, unii investitori vor căuta să își transfere investițiile în Dolari americani – mișcare ce pare a fi cea mai sigură pentru evitarea riscurilor.

    EURGBP

    Dezacordurile comerciale dintre Europa și Marea Britanie fac ca această pereche să fie dificil de prognozat. Observând evoluția săptămânală, vedem că perechea se tranzacționează într-un interval agitat. Euro ar putea să nu se mențină pe termen lung din cauza încrederii și preocupărilor politice care au apărut în zona EURO după pandemie. Dacă Banca Angliei încearcă să își mărească ratele dobânzii atunci când Euro se prăbușește, pozițiile scurte pe această pereche vor fi destul de profitabile.

    AUDUSD

    În ciuda creșterii ratelor dobânzii la Dolarul american, Dolarul australian se menține puternic. Pentru prima dată în câțiva ani creșterea economică din Australia pare promițătoare. Volumul exportului de minereu de fier a crescut la 11% anual pentru luna aprilie, ceea ce oferă un motiv fundamental pentru această pereche valutară de a-și extinde tendința de urcare.

    CADJPY

    Perspectivele relativ bune ale BoC despre economie sunt un plus șocant pentru moneda canadiană. Redresarea economică din Canada este probabil să persiste. Injecțiile monetare masive și datoria în creștere rapidă se adaugă la slăbiciunea Yenului. De asemenea, dacă țițeiul reușește să iasă din gama sa actuală de tranzacționare cu un anumit impuls ascendent, această pereche are potențialul de a merge mult mai sus.

    La AKCENTA beneficiați de până la 18 conturi multi-valută ce vă înlesnesc schimbul valutar. Folosind opțiunea de urmărire a cursului valutar în platforma noastră de tranzacționare, OLB, puteți stabili o anumită valoare la care vreți să schimbați o cantitate de valută predefinită într-o altă valută predefinită și atunci când rata de schimb țintă este atinsă, conversia valutară se face automat.

    Luați legătura cu reprezentanții noștri pentru informații suplimentare.

    Newsletter
    Piețele financiare se schimbă foarte repede. La Akcenta, noi ținem pasul cu ele
    Akcenta Logo

    Vreau să devin client

    Akcenta Logo
    © 2024 AKCENTA CZ a.s.

    GDPR

    Cookies

    Facebook
    Instagram
    LinkedIn
    Youtube