Akcenta top
Comunicate de presă
Jacek Jurczynski preia poziția de CEO al Akcenta
15. 2. 2024
București, 15 Februarie 2024 - Președintele Consiliului de Administrație al Akcenta CZ, fintech regional cu peste 25 de ani de experiență în segmentul plăților și schimburilor valutare, se schimbă după aproape 14 ani. Jacek Jurczynski îl înlocuiește pe Milan Cerman, care a demisionat din funcția de conducere.
Daniel Bogiu este primul Country Manager al AKCENTA în România
2. 5. 2023
Numirea reprezintă un pas strategic important, în sprijinul companiilor românești de import-export. AKCENTA, lider regional fintech în segmentul plăților și schimburilor valutare, anunță numirea lui Daniel Bogiu în funcția de Country Manager al AKCENTA în România, marcând astfel decizia strategică de a extinde prezența locală în fiecare județ și de a crește capacitatea de suport pentru clienții din România.
AKCENTA a realizat un profit record anul trecut
14. 4. 2022
Profitul AKCENTA a ajuns anul trecut la aproape 74 de milioane de coroane. Instituția financiară a reușit să profite de volatilitatea ridicată a pieței valutare și de necesitatea companiilor de a se acoperi împotriva riscului de curs valutar.
Notificare
8. 4. 2021
Cu mare regret și întristare anunțăm că fondatorul și acționarul majoritar al companiei noastre AKCENTA CZ, domnul Milan Lacina, a murit în data de 7 Aprilie 2021. La vîrsta neîmplinită de 65 de ani, a pierdut lupta împotriva unei boli insidioase.

Este foarte dificil să găsești cuvinte care să poată exprima tristea cînd este vorba de pierderea unei persoane care a reușit în viața sa cu enorma sa sârguință, tenacitate, curaj, simțul oportunității de afaceri și, mai ales, cu decență pentru a construi o companie de succes. Pentru Milan Lacina, AKCENTA a fost a doua sa familie.

Simpatizăm profund cu familia lui și toți cei pe care i-a părăsit atât de neașteptat. Onorați-i memoria.
Notificare AKCENTA CZ
8. 4. 2021
AKCENTA CZ dorește să-și informeze clienții, partenerii și colegii de muncă că este gestionată în totalitate de o echipă profesionistă de manageri, ceea ce garantează că funcționarea și dezvoltarea zilnică continuă nu este și nu va fi limitată în orice fel prin tragicul deces a Domnului Milan Lacina. În același mod, procesul de achiziție continuă standard, în cadrul căruia AKCENTA CZ va deveni parte a puternicului grup financiar Raiffeisenbank International asta până la sfârșitul lunii Mai a acestui an. Exact așa cum și-a dorit Domnul Milan Lacina.
Raiffeisen Bank International cumpără AKCENTA CZ
15. 2. 2021
Raiffeisen Bank International AG (RBI) a încheiat acordul privind cumpărarea societății Akcenta CZ, instituție de plăți, care asigură sistemul de plăți și operațiuni valutare pentru exportatorii și importatorii din străinătate.
Karel Soukenik este noul membru al Consiliului de Administratie
26. 8. 2020
Intre cei patru membri ai consiliului, Soukenik va purta responsabilitatea transformarii digitale, prin imbunatatirea actualelor platforme, dar si prin expansiunea spre noi solutii menite sa aduca multiple avantaje clientilor AKCENTA din Romania si pretutindeni.
AKCENTA CZ în 2015 - profit de un milion de euro
12. 5. 2016
Anul 2015 a fost unul bun pentru AKCENTA CZ, unul dintre principalii actori non-bancari de pe piața valutară din Europa Centrală. Acest lucru s-a reflectat și în ceea ce privește profiturile postate de companie, care au ajuns la circa un milion de euro pe parcursul anului trecut.
Analiză AKCENTA: Antreprenorul român are 45-49 de ani, SRL cu 5-15 angajați și face schimb valutar prin telefon
3. 7. 2015
Antreprenorul din România are 45-49 de ani, deține o societate comercială cu răspundere limitată (SRL) cu 5-15 angajați și își folosește telefonul pentru a realiza operațiuni de schimb valutar, potrivit unei analize realizată de instituția financiară non-bancară AKCENTA .
AKCENTA și-a anunțat oficial prezența pe piața din România
2. 7. 2015
După începerea activității în România în septembrie 2014, AKCENTA și-a anunțat oficial prezența pe piață ăn data de 27 mai 2015, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Ambasada Republicii Cehe la București. Evenimentul a avut loc în prezența Excelenței Sale Dl. Vladimír Války, ambasadorul Republicii Cehe in Romania, la eveniment participând jurnaliști de la publicații de top din România. Conferința de presă a fost urmată de un seminar dedicat clienților AKCENTA din România.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență