Akcenta top

Aviz - acordarea de credit pe baza liniei de credit acordate

Aviz
Datorită utilizării produsului Aviz, putem realiza tranzacția chiar mai rapid odată cu încheierea acesteia - nu așteptăm să fie creditată plata de către client.

Într-un mod semnificativ se urgentează decontarea plăților între conturile clientului și cele ale AKCENTA CZ în cazurile în care conturile nu sunt deschise la aceeași bancă

Prin utilizarea acestuia se reduce termenul, de regulă, cu o zi lucrătoare pentru creditarea fondurilor, atât în conturile bancare ale clienților, cât și în conturile partenerilor comerciali străini. 

Spre exemplu: Clientul deține conturi la o bancă la care AKCENTA CZ nu deține conturi deschise. Clientul dorește să convertească și să plătească banii partenerului său de afaceri german. Fără utilizarea produsului Aviz, clientul ar tranzacționa valuta RON din contul său de la această bancă la oricare din conturile românești ale AKCENTA CZ și abia după ce fondurile au fost creditate pentru acest cont s-ar efectua schimbul și plata în străinătate. Prin utilizarea produsului Aviz, clientul va trimite doar documentul electronic, prin intermediul căruia a efectuat plata din contul său în banca menționată în contul AKCENTA CZ, iar plata în străinătate este deja înregistrată și efectuată în acel moment. Prin urmare, nu așteptăm creditarea reală a fondurilor, este suficient doar un document preconvenit de la serviciile bancare electronice prin care este realizată plata.

Pentru ca plata să fie efectuată în cel mai scurt timp posibil, este necesar să se respecte timpii maximi pentru înscrierea plăților (așa-numitul Cut of Time, CoT).

Pentru utilizarea produsului Aviz este necesar ca fiecare client să aibă stabilită o Linie de credit de la societatea AKCENTA CZ, care stabilește clar volumul maxim al tuturor acestor tranzacții comerciale deschise în produsul Aviz.

Linia de credit

Pe baza criteriilor financiare și nefinanciare, clientului îi este furnizată sau, dimpotrivă, nu îi este furnizată o linie de credit.

Condiții pentru stabilirea liniei de credit:

Taxe asociate cu utilizarea produsului Aviz:

  • Taxă de plată a împrumutului – a se vedea tariful de plăți sau programul individual al prețurilor.
  • În cazul necreditării sumei (prin îndeplinirea obligației din împrumutul oferit în baza Avizului) până la a cincea zi lucrătoare, este stabilită o dobândă de penalizare pentru restanțe în valoare de 0,07 % de la data de expirare a termenului până la achitarea integrală a obligației.

Exemplu concret de model – vânzător

  • Client – vânzător EUR, va încheia în ziua lucrătoare la ora 9:30 următoarea tranzacție de schimb cu AKCENTA CZ (denumită în continuare ACZ):
  • Vânzare 50.000,- EUR/cumpărare 241.000,- RON/la un curs de schimb de 4,82 EUR/RON/cu decontare Z+0/clientul vrea ca valuta RON cumpărată să fie direcționată în contul său de la UNICREDIT RO (sau de la altă bancă)
  • Client prezintă, la ora 9:50 în aceeași zi, din contul de euro de la UNICREDIT RO în contul de euro al ACZ din RAIFFEISENBANK CZ, un ordin de plată în valoare de 50.000,- EUR
  • ACZ va primi de la client un document convenit (Aviz) pentru efectuarea plății până la ora 10:30,
  • Imediat după ora 10:30, ACZ trimite în mod expres leii cumpărați în contul predefinit al clientului
  • După-amiază, clientul încasează suma de 241.000 RON de la ACZ în contul său deschis în lei de la UNICREDIT RO.
  • ACZ încasează de la client, în cursul următoarei dimineți, 50.000,- EUR, iar tranzacția este complet decontat㠖 întreaga operațiune este, astfel, scurtată pentru client cu o zi lucrătoare.

Este important să respectați perioada pentru decontare (așa-numitul cut off time), pentru ca plățile să poată fi efectuate în aceeași zi. Acestea sunt prezentate AICI

Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
Budapesta - în Ungaria AKCENTA activează din anul 2011
Linkuri conexe
Informații detaliate despre serviciu
Împreună cu posibilitatea de schimb valutar, oferim și serviciul de plăți, care vă oferă posibilitatea unei alte economii în cadrul transferurilor mijloacelor bănești din/în străinătate.
Pentru a efectua o comparație, consultați „Lista de comisioane“.
Pentru acoperirea riscului de schimb, oferim clienților posibilitatea de a încheia operațiuni la termen.
Informații detaliate despre procedura de încheiere a tranzacțiilor de plată și a tranzacțiilor valutare găsiți în secțiunea pașii pentru încheierea unei tranzacții.
 
Pentru realizarea tranzacțiilor de plată cu schimb valutar suntem autorizați în baza licenței ca instituție de plată. Operațiunile la termen le acordăm în baza licenței pentru tranzacții cu titluri de valoare (Hotărârea Băncii Naționale a Cehiei privind autorizarea activității brokerului de titluri de valoare în cadrul serviciilor principale de investiții – conform art. 4 alin. 2 lit. a), b), c), și a serviciilor suplimentare de investiții – conform art. 4 alin. 3 lit. a). Emiterea acestor licențe a fost precedată de verificări și dovedirea capacității pentru această activitate. Banca Națională a Cehiei stabilește criterii stricte pentru deținătorii de licențe și verifică în mod regulat respectarea acestora.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență