Akcenta top

Conturi curente interne

RO - Rulajul actual în CCI
RO - Rulajul actual în CCI
Contul curent intern (CCI) vă permite să schimbați valută și să realizați plăți și încasări în mod rapid și eficient. Este instrumentul ideal pentru clienții care au încasări de la partenerii de afaceri în monede străine și, în același timp, își onorează obligațiile de plată în aceleași valute străine..
Rolul contului curent intern:
 • pentru trimiterea plăților în străinătate;
 • pentru primirea plăților din străinătate;
 • pentru schimbul valutar.

Avantajele utilizării contului curent intern:

Puteți deschide până la 18 conturi pentru monedele tranzacționate
Puteți deschide până la 18 conturi pentru monedele tranzacționate
Conturile sunt gratuite. Nu se percep comisioane de deschidere sau administrare
Conturile sunt gratuite. Nu se percep comisioane de deschidere sau administrare
Funcționează după aceleași principii de siguranță precum conturile bancare
Funcționează după aceleași principii de siguranță precum conturile bancare
Vă permit efectuarea simplă și rapidă a tranzacțiilor dorite
Vă permit efectuarea simplă și rapidă a tranzacțiilor dorite
Pot fi gestionate cu ajutorul aplicației Online Broker (<a href="https://www.akcenta.ro/on-line-broker-olb.html">OLB</a>)
Pot fi gestionate cu ajutorul aplicației Online Broker (OLB)
Păstrează istoricul tranzacțiilor și soldurilor aferente
Păstrează istoricul tranzacțiilor și soldurilor aferente
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
De peste 20 de ani sprijinim companiile medii și mari cu activitate de import-export să își maximizeze marginile de profit prin oferirea de soluții personalizate inegalabile pentru plăți internaționale, schimb valutar și operațiuni la termen.
Descrierea serviciului
Linkuri conexe
Informații detaliate despre serviciu

Cum se efectuează plățile prin contul curent intern:

 • Introduceți ordinul de plată, având la dispoziție modalități simple de completare a acestuia: telefonic, cu ajutorul formularului sau utilizând aplicatia On-line Broker (OLB).
 • În cazul în care efectuați o plată către un partener de afaceri pentru prima dată, completați ordinul cu toate informațiile de plată ale beneficiarului. Ulterior, aceste informații sunt înregistrate în baza noastră de date iar la următoarea plată doar veți selecta beneficiarul din listă, fără a mai fi necesară completarea tuturor datelor.
 • Efectuarea plății către partenerii de afaceri cărora le-ați plătit deja în contul curent intern cel puțin o dată este extrem de simpl㠖 cu un singur clic de mouse.
 • După realizarea plății, sumele în valuta selectată vor fi transferate din contul curent intern în contul beneficiarului.
 • La plățile efectuate din contul curent intern, beneficiarului îi va apărea plata ca fiind primită din partea AKCENTA CZ dar în același timp, va conține datele dvs. de identificare complete (inclusiv numărul facturilor etc.), pentru ca plata să poată fi identificată și alocată în mod corespunzator.

Exemplu de plată primită în contului partenerului dvs. de afaceri (structura poate să difere în funcție de bancă):

ukazka_prichozi_platby

Cum se efectuează încasările prin contul curent intern:

Ȋncasările dumneavoastră prin contul curent intern sunt realizate urmând un proces eficient, astfel încât acestea să fie rapide și să nu genereze comisioane ridicate pentru dumneavoastră și pentru partenerul dumneavoastră de afaceri. În acest scop sunt necesari următorii pași:
 • Completarea Formularului pentru emiterea datelor bancare și transmiterea acestuia la AKCENTA CZ prin intermediul e-mailului. Formularul pentru fiecare partener de afaceri îl veți completa doar o singură dată, urmând ca la o încasare viitoare acesta să fie alocat în mod automat;
 • Primirea pe email a datelor bancare complete pentru contul AKCENTA CZ în care partenerul dumneavoastră va efectua plata;
 • AKCENTA CZ va aloca către dumneavoastră suma încasată în contul curent intern, vă va informa prin e-mail și prin mesaj sms, transmitându-vă înștiințare scrisă cu privire că ați fost creditat. În contul curent intern veți putea vedea direct expeditorul plății. Mijloacele bănești alocate vor putea fi utilizate imediat și în totalitate. Situația soldurilor poate fi urmărită oricând prin intermediul aplicației de internet OLB, prin care puteți efectua și toate ordinele de plată.

Schimbarea contului de plată

 • Modificarea unui cont de plată este un proces care urmează după ce decideți să transferați fie toate sau doar unele activități de plata de la fostul furnizor la un furnizor nou de servicii de plata.
 • Cererea modificării contului plătitor se aplică prin formularul de solicitare pentru schimbarea contului de plată, prin care solicitați noului furnizor să înceapă procesul de modificare a contului de plata și îl autorizați să efectueze activități în măsura specificita în acest formular.
 • Dacă sunteți interesat să utilizați acest serviciu, contactați-ne la numărul nostru de infolinie, unde vă vom oferi informații mai detaliate.
 
În cazul în care aveți întrebări sau doriți să vă cunoașteți soldurile, vă stăm cu placere la dispoziție la numărul de telefon +4 0312 296 650.
 

Condiții generale și operațiuni în contul curent intern:

 • Odată cu încheierea contractului-cadru ce conține regulile generale de administrare a contului curent intern AKCENTA CZ va deschide conturile în mod automat;
 • Conturile curente interne sînt administrate de societatea AKCENTA CZ. și toate operațiunile aferente acestor conturi curente interne sunt realizate doar în baza instrucțiunilor clientului;
 • Operațiunile aferente conturilor curente interne sunt centralizate iar clientul primește la începutul fiecărei luni în format electronic, extrasul de cont pentru operațiunile efectuate în luna anterioară;
 • Pentru a cunoaște în orice moment soldul dumneavoastră, puteți folosi aplicația OLB sau puteți solicita acest lucru, telefonic prin intermediul serviciul Infoline disponibil la numărul de telefon: +4 0312 296 650. Reprezentantii noștri vor verifica parola aferentă conturilor dumneavoastră, parolă ce vă este alocată la întocmirea contractului-cadru apoi trimisă prin poștă la adresa de corespondență și vă vor comunica toate informațiile necesare;
 • Comisioanele pentru tranzacții individuale sunt specificate în „Lista de comisioane pentru servicii“.
Contul curent intern servește doar pentru operațiunile specificate mai sus și nu înlocuiește un cont curent deschis la o bancă sau la o asociație de economii.
* AKCENTA CZ deține conturi bancare la instituțiile și în țările enumerate mai jos. Transferurile în CZK, EUR și USD în cadrul acestor bănci este gratuit pentru dumneavoastră și îl puteți realiza în doar câteva minute.
 
Conturi bancare AKCENTA CZ:
 • România: Banca Comercială Română S.A., BRD Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank S.A.
 • Republica Cehă: Èeská spoűitelna, FIO Banka, Komerèní banka, MONETA Money Bank, Raiffeisenbank
 • Slovacia: Tatra banka
 • Polonia: Alior Bank SA, PEKAO SA, PKO BP, Santander Bank Polska SA, Bank Millennium SA, BNP Paribas Bank Polska SA, mBank SA
 • Ungaria: OTP Bank, CIB Bank, MBH Bank, Raiffeisen Bank Zrt.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență