Akcenta top

Întrebări și răspunsuri - Formular CRS

CRS, despre ce este vorba?

CRS (Common Reporting Standard) este un standard global unic pentru schimbul automat de informații fiscale între autoritățile fiscale ale diferitelor jurisdicții participante din întreaga lume. Băncile, instituțiile de plată, comercianții de valori mobiliare și unele companii de asigurări sunt obligați să afle datele solicitate.

De ce AKCENTA vrea așa ceva?

Trebuie să colectăm aceste informații, la fel ca toate băncile și instituțiile financiare, așa cum reiese prin legea nr. 164/2013 Sb. o mezinárodní spolupráci v daòovęch vìcech

Ce va face AKCENTA cu datele?

R: AKCENTA trebuie să aibă în evidență aceste date cu toți clienții săi. Dacă legea impune acest lucru, acestea trebuie raportate în continuare autorității de supraveghere (care este Biroul fiscal specializat).

Ce este un număr TIN / Numărul fiscal:

Acesta este numărul sub care entitatea comunică cu biroul fiscal (acest lucru se aplică persoanelor fizice sau PFA/PFI - conform definiției OECD, este CNPul entității). Exemple pentru anumite state/țări și unde este posibil să le găsiți sunt aici: https://www.oecd.org/tax/automatic-exchange/crs-implementation-and-assistance/tax-identification-numbers/

Ce înseamnă atunci când o companie este o entitate pasivă?

Sunt companii care nu desfășoară activități active (producție, cumpărare / vânzare), dar veniturile lor provin, de exemplu, din închirierea de bunuri imobiliare, dividende din deținerea de acțiuni la companii etc.

Care este procedura dacă clientul este o entitate pasivă?

Clientul completează acest fapt și îl confirmă în chestionar. Ulterior, compania va fi contactată cu o cerere de completare a mai multor informații solicitate de Legea 163/2014 Coll. privind cooperarea internațională în materie fiscală.

Ce ar trebui să fac dacă am mai multe domicilii fiscale? Plătesc impozite în mai multe state?

În ambele cazuri, există spațiu la sfârșitul formularului pentru a completa mai multe reședințe fiscale.

Dacă dau peste date învechite, ce ar trebuii să fac?

În funcție de natura modificării, utilizați Formularul de raportare a modificărilor sau contactați direct reprezentantul nostru de vânzări sau linia noastră de servis.

Linkul nu poate fi afișat (browser vechi)

în acest caz, vă vom contacta și stabilim de comun acord cu o altă metodă de livrare a datelor sau confirmare telefonică?

Butonul „du-te la formular” conține un link special / lung / de neînțeles / de încredere ... ce este?

Este în regulă, link-ul este către site-ul AKCENTA, complexitatea link-ului este cauzată de individualizarea link-ului pentru fiecare client separat.

Trebuie să vă ofer aceste informații?

Da, este cerut de lege.

Ce se întâmplă dacă nu vreau să vă împărtășesc aceste informații?

Nu trebuie să fie vorba despre furnizarea de informații noi, majoritatea sunt deja disponibile pentru noi, trebuie să le confirmăm validitatea și caracterul complet. Opțional, adăugați o altă reședință fiscală.

Până când trebuie să completez acest formular?

Vă rugăm să faceți acest lucru cât mai curând posibil cel târziu până la 20. aprilie 2021.

AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență