Akcenta top

Forward cu perioadă de scadență variabilă

Dacă importatorul sau exportatorul estimează cu dificultate scadența viitoare a încasărilor sau a obligațiilor, poate folosi acoperirea prin intermediul forwardului cu scadență variabilă.
Forwardul cu scadență variabilă este bazat pe aceleași principii ca forwardul și anume, suma definită exact este acoperită cu un curs fix, doar cu diferența unui termen de scadență variabil. Data stabilită anterior decontării forwardului este înlocuită cu un interval de trei săptămâni (1 săptămână înainte și 2 săptămâni după scadență) iar în cadrul acestui interval de timp poate fi efectuat schimbul în orice zi lucrătoare printr-o tranzacție la cursul stabilit anterior.
De asemenea, acest instrument permite firmelor să utilizeze mai bine cursul fix în calculele aferente planificărilor financiare.

 
EXEMPLU
Client importator:
Clientul a cumpărat în 30 iunie de la un furnizor marfă în valoare de 100.000 EUR cu livrare peste 3 luni. Nu știe data exactă a realizării plății pentru această marfă și nu vrea să fie expus riscului de fluctuație a cursurilor de schimb. În 30 Iunie, clientul va încheia un curs forward cu o perioada de decontare din 26 septembrie până în 14 octombrie, când, în orice zi lucrătoare, cel târziu în 14 octombrie, va cumpăra euro.
 
Nu ezitați să contactați Departamentul de dealing al societății AKCENTA CZ, pentru a solicita mai multe informații despre acest serviciu și pentru a beneficia de un instrument avantajos pentru limitarea riscului în cadrul activității dvs. economice.
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
Bratislava - în Slovacia AKCENTA CZ activează din anul 2011
Linkuri conexe
Informații detaliate despre serviciu
 
AKCENTA CZ a.s. nu are nicio responsabilitate pentru prejudiciile sau veniturile nerealizate ce pot fi cauzate vreunei persoane prin utilizarea informațiilor și a datelor cuprinse în acest site sau în materialele de marketing ale societății. AKCENTA CZ a.s. atrage atenție asupra faptului că încheierea operațiunilor la termen menționate pe acest site sau materiale de marketing includ riscuri cu care clientul este obligat a se familiariza în limita maximă, să le înțeleagă, să le ia în considerare și eventual să ceară informații suplimentare. Informații detaliate în legătură cu riscurile aferente operațiunilor la termen sunt specificate pe site-ul AKCENTA CZ a.s.: Riscurile selectate legate de încheierea operațiunilor la termen. Informațiile referitoare la riscuri vor fi furnizate și de către angajații societății AKCENTA CZ a.s.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență