Akcenta top

Forward cu perioada de scadență variabilă

Dacă importatorul sau exportatorul estimează cu dificultate scadența viitoare a încasărilor sau a obligațiilor, poate folosi acoperirea prin intermediul forwardului cu scadență variabilă.
Forwardul cu scadență variabilă este bazat pe aceleași principii ca forwardul și anume, suma definită exact este acoperită cu un curs fix, doar cu diferența unui termen de scadență variabil. Data stabilită anterior decontării forwardului este înlocuită cu un interval de trei săptămâni (1 săptămână înainte și 2 săptămâni după scadență) iar în cadrul acestui interval de timp poate fi efectuat schimbul în orice zi lucrătoare printr-o tranzacție la cursul stabilit anterior.
De asemenea, acest instrument permite firmelor să utilizeze mai bine cursul fix în calculele aferente planificărilor financiare.

 
EXEMPLU
Client importator:
Clientul a cumpărat în 30 iunie de la un furnizor marfă în valoare de 100.000 EUR cu livrare peste 3 luni. Nu știe data exactă a realizării plății pentru această marfă și nu vrea să fie expus riscului de fluctuație a cursurilor de schimb. În 30 Iunie, clientul va încheia un curs forward cu o perioada de decontare din 26 septembrie până în 14 octombrie, când, în orice zi lucrătoare, cel târziu în 14 octombrie, va cumpăra euro.
 
Nu ezitați să contactați Departamentul de dealing al societății AKCENTA CZ, pentru a solicita mai multe informații despre acest serviciu și pentru a beneficia de un instrument avantajos pentru limitarea riscului în cadrul activității dvs. economice.
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
Scrieți-ne
+4 0312 295 097
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
33.000
de clienți
20
peste
de ani experiență
Prin utilizarea acestui web sunteți de acord cu salvarea și utilizarea fișierelor cookies. Mai multe despre protecția datelor personale.