Akcenta top

Forward de amortizare

La încheiere, forwardul de amortizare se bazează pe condiții asemănătoare forwardului standard și se utilizează în acele cazuri în care este dificilă stabilirea anterioară a unui termen exact de scadență și a volumului tranzacțiilor individuale. În cadrul unei perioade convenite, realizarea schimbului este posibilă oricând cu un curs stabilit în prealabil, dar conversiile individuale nu trebuie să fie specificate dinainte, pot avea loc în orice zi lucrătoare în perioada respectivă și în orice sumă până la valoarea totală a forwardului de amortizare încheiat.
 
Condiții pentru obținerea forwardului de amortizare:
  • Încheierea/semnarea contractului-cadru;
  • Îndeplinirea condițiilor legale (atribuirea codului LEI);
  • Depunerea mijloacelor bănești sau obținerea unei limite de dealing;
  • Suma minimă a unei tranzacții este de 30.000 EUR sau echivalentul acesteia într-o altă valută.
 
EXEMPLU
Client exportator:
Clientul așteaptă plăți de la firme externe, care în termen de 12 luni, adică până în 31 decembrie trebuie să-i plătească pentru marfa livrată o sumă totală de 100 000 EUR. Va încheia o operațiune forward, care îi oferă dinainte siguranța cursului de schimb, cu care până în 31 decembrie, vor fi realizate toate conversiile valutare (curs valutar forward).
 
data plății încasate 31.3. 30.6. 30.9. 31.12.
curs convenit 4,46 4,46 4,46 4,46
curs real 4,4847 4,4604 4,4588 4,4154
plată primită [în RON] 18.000 35.000 32.000 15.000
diferență în tranzacție [în RON] -444,6 -14 38,4 669
 
 
Toate retragerile realizate pe durata forwardului de amortizare sunt efectuate la termen convenit, fără alte costuri.
 
Nu ezitați să contactați Departamentul de dealing al societății AKCENTA CZ, pentru a solicita mai multe informații despre acest serviciu și pentru a beneficia de un instrument avantajos pentru limitarea riscului în cadrul activității dvs. economice.
La încheierea tranzacțiilor la termen clientul își asumă anumite tipuri de riscuri (de piaț㠖 valutare și riscul ratei de dobândă, riscul partenerului contractual, riscul de lichiditate, efectul de pârghie). Depinde întotdeauna de scopul și modalitate de utilizare a tranzacției la termen. Înaintea semnării Contractului-cadru și a încheierii tranzacției, dar și oricând solicitați, dealerii vor avea plăcerea să vă explice fiecare tip de risc, atât verbal cât și în scris.
 
 
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
Varșovia - în Polonia AKCENTA CZ activează din anul 2011
Linkuri conexe
Informații detaliate despre serviciu
 
AKCENTA CZ a.s. nu are nicio responsabilitate pentru prejudiciile sau veniturile nerealizate ce pot fi cauzate vreunei persoane prin utilizarea informațiilor și a datelor cuprinse în acest site sau în materialele de marketing ale societății. AKCENTA CZ a.s. atrage atenție asupra faptului că încheierea operațiunilor la termen menționate pe acest site sau materiale de marketing includ riscuri cu care clientul este obligat a se familiariza în limita maximă, să le înțeleagă, să le ia în considerare și eventual să ceară informații suplimentare. Informații detaliate în legătură cu riscurile aferente operațiunilor la termen sunt specificate pe site-ul AKCENTA CZ a.s.: Riscurile selectate legate de încheierea operațiunilor la termen. Informațiile referitoare la riscuri vor fi furnizate și de către angajații societății AKCENTA CZ a.s.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență