Akcenta top

Operațiuni la termen

Operațiunile la termen includ instrumentele de acoperire cele mai cunoscute - operațiuni la termen și tranzacțiile swap.

Ce este operațunea la termen FORWARD?

Funcția principală a forwardului este acoperirea împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului de schimb pentru două valute. Forwardul vă oferă posibilitatea să cumpărați sau să vindeți cantitatea de valută străină stabilită de dvs. la un curs stabilit la încheierea tranzacției, dar cu decontare în viitor (de regulă, în termen de 1 an. Ȋn cazuri individuale se poate și mai târziu).

La ce servește o tranzacție FORWARD?

Cu ajutorul forwardului, aveți posibilitatea să obțineți o siguranță și să fixați o marjă comercială împotriva pierderilor din cauza unei eventuale evoluții nefavorabile a cursului pe piața valutară.

Vă putem stabili un curs chiar acum, în baza căruia veți schimba devizele în viitor și anume, până la un an în avans. Astfel, vă puteți fixa un curs în cadrul calculului comenzii dvs.

Avantajele tranzacției FORWARD cu AKCENTA CZ

  • Fără comisioane
  • Accesibilitate
  • Fără limitarea sumei maxime
  • Economie de timp – nu trebuie să urmăriți evoluția cursului pe piață
  • Economie de bani – în cazul unei evoluții negative a cursului nu pierdeți marja dvs. din tranzacția încheiată
  • Planificare mai bună a fluxului de numerar – nu pierdeți bani din cauza riscului de curs și aveți posibilitatea unei planificări financiare mai bune
  • Siguranță la încheierea tranzacției – știți deja cursul
  • Acoperirea cursului pe întreaga durată a valabilității contractului
  • Aveți întotdeauna posibilitatea să micșorați sau să prelungiți un forward (complet sau parțial), conform situației și necesității actuale.
Akcenta

Pentru cât timp vă puteți asigura?

Cu AKCENTA CZ, vă puteți asigura, în mod normal, până la 1 an în avans. În cazuri individuale, acest lucru este posibil pentru perioade mai lungi.

Firmele și întreprinzătorii care tranzacționează cu parteneri externi, încasează valută străină pentru marfă exportată sau plătesc cu valută străină marfa importată sunt, în mod normal, expuși riscului de pierdere în din cauza fluctuației cursurilor valutelor străine. În cele din urmă, modificarea cursurilor poate însemna o pierdere semnificativă sau chiar completă pentru firmă a profitului operațional (pierderea de curs poate depăși marja comercială). Din cauza acestui lucru, competitivitatea societății poate fi diminuată considerabil sau funcționarea acesteia poate fi pusă în pericol.

O soluție simplă, care elimină riscul de curs, o reprezintă instrumentele de acoperire a cursului.

EXEMPLU
Clientul – exportator a încheiat un contract în Euro pentru vânzarea unor utilaje cu scadență la 6 luni. Clientul are cheltuielile în RON și a folosit cursul actual pentru calculul cursului viitor. Prin urmare, din momentul stabilirii prețului produsului până la scadența tranzacției, clientul este expus riscului de apreciere a leului față de Euro. Dacă, după 6 luni, leul se va aprecia, respectiv cursul va fi la o valoare mai mică, clientul va primi pentru suma în euro o sumă mai mică în lei decât a așteptat (a calculat inițial).

Cu acoperirea cursului viitor, firma obține un instrument eficient de planificare financiară (curs de calcul) și își minimizează astfel pierderile posibile. În aceste scopuri, se folosesc instrumentele care servesc la acoperirea riscului de curs – operațiunile la termen.

Evoluția cursurilor valutelor selectate în 5 ani (sursa: kurzy.cz):
 
Francul elvețian
(CHF/RON)
EURO
(EUR/RON)
Dolarul american
(USD/RON)
Zlotul polonez
(PLN/RON)
Forintul maghiar
(HUF/RON)
CHF_RON
EUR_RON
USD_RON
PLN_RON
HUF_RON
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
Scrieți-ne
+4 0312 296 650
Cursuri avantajoase în cazul schimbului valutar
Operațiuni de acoperire la termen
Comisioane mici sau inexistente pentru servicii de plăți
Încheierea simplă a tranzacțiilor pe internet în aplicația OLB
Decontarea a tranzacțiilor rapidă, sigură și fiabilă
Informații zilnice despre situația de pe piață, inclusiv perspective pentru zilele următoare
Abordare personală a nevoilor clientului;
Instituție de plată stabilă și cea mai mare din Europa Centrală
Akcenta 20 let
Varșovia - în Polonia AKCENTA CZ activează din anul 2011
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
39.000
de clienți
20
peste
de ani experiență
Prin utilizarea acestui web sunteți de acord cu salvarea și utilizarea fișierelor cookies. Mai multe despre protecția datelor personale.