Akcenta top

Operațiuni la termen

Operațiuni la termen

Înainte de încheierea primei tranzacții de tipul Forward vom încheia/semna cu dvs. contractul-cadru, inclusiv actele adiționale aferente. Contractul-cadru stabilește condițiile și regulile pentru realizarea tranzacțiilor la termen. După încheierea contractului-cadru, vă vom deschide automat un cont curent intern (CCI), pentru posibilitatea blocării garanției din operațiunea la termen.
 
Pentru încheierea operațiunii la termen nu este perceput niciun comision și poate fi încheiată pentru o perioadă nelimitată (în mod standard până la 1 an, în cazuri individuale și pentru perioade mai lungi). Numărul acestor tranzacții și valoarea lor maximă nu sunt limitate. Operațiunea este obligatorie în momentul încheierii tranzacției. Pentru acoperirea riscului de lichiditate, putem solicita o garanție în valoare de până la 10% din valoarea operațiunii. La scadența operațiunii, vom elibera garanția în întregime. Valoarea garanției și alte aspecte ale operațiunii sunt specificate în confirmarea tranzacției de plată cu schimb valutar. Operațiunea este obligatorie la data încheierii tranzacției.
 
Evoluția cursului în timp nu este garantată și de aceea, la data scadenței tranzacției, cursul actual diferă de obicei de cursul convenit în confirmarea tranzacției de plată cu schimb valutar. Totuși, cursul convenit al tranzacției este obligatoriu atât pentru client, cât și pentru trader. Acest lucru vă oferă garanția menținerii marjei comerciale, indiferent de evoluția cursului în viitor.
Procedura pentru încheierea operațiunii este aceeași cu procedura pentru încheierea operațiunii la vedere. În cazul în care la încheierea operațiunii forward, clientul nu are acoperire suficientă în contul curent intern pentru blocare, traderul va emite împreună cu confirmarea tranzacției de plată cu schimb valutar și instrucțiunile pentru tranzacția de plată valutară intrată. În baza acestor instrucțiuni, clientul va transfera suma solicitată în contul lui curent intern pentru asigurarea blocării operațiunii. Mijloacele pentru acoperirea operațiunii la termen sunt trimise de client în contul AKCENTA CZ cu două zile lucrătoare înainte de scadența acesteia. Mijloacele trebuie să fie în contul AKCENTA CZ cel mai târziu la data scadenței operațiunii la termen.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență