Akcenta top

Opțiuni valutare

Ce sunt OPȚIUNILE VALUTARE

Un instrument financiar pentru asigurarea împotriva riscurilor rezultate din posibila evoluție, cu efecte negative pentru client, a unei perechi valutare concrete. În același timp, oferă clienților posibilitatea de a profita de pe urma tendinței opuse de pe piața valutară. La cumpărarea de OPȚIUNI VALUTARE, clientul are dreptul, însă în niciun caz obligația, de a cumpăra sau vinde moneda în cauză la un preț contractat anterior pentru o dată stabilită în viitor. Pentru a dobândi acest drept, cumpărătorul de opțiuni plătește vânzătorului așa-numita primă de opțiuni.

Care sunt avantajele OPȚIUNILOR VALUTARE

OPȚIUNILE VALUTARE permit clienților să-și protejeze mijloacele financiare împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursurilor, la fel ca în cazul unei tranzacții forward. Însă, diferit de forward, clientul are posibilitatea de a nu beneficiat de opțiune în cazul în care consideră că piața are o evoluție pozitivă și de a realiza tranzacția din ziua dată la un curs spot mai avantajos decât cursul asigurat. Clienții vor putea astfel să contribuie la evoluția pozitivă a cursurilor.
 
  • La achiziționarea OPȚIUNILOR VALUTARE, clientului nu i se cere să depună un colateral financiar, cumpărătorul plătind numai prima de opțiune nerambursabilă.
  • La vânzarea OPȚIUNILOR VALUTARE, clientului i se cere să depună un colateral financiar și, în acest caz, încasează prima.  

Variante de OPȚIUNI VALUTARE

  • Opțiune call - oferă titularului dreptul de a cumpăra în viitor moneda principală cu moneda secundară, la un curs predeterminat.
  • Opțiune put – oferă titularului dreptul de a vinde în viitor moneda principală (prima în perechea valutară) contra monedei secundare (a doua în perechea valutară), la un curs predeterminat.

Variante în funcție de decontări

  • Opțiune american㠖 titularul opțiunii are dreptul de a beneficia de opțiune oricând între ziua contractată și ziua expirării.
  • Opțiune european㠖 titularul opțiunii are dreptul de a beneficia de opțiune doar în ziua expirării.

Condiții pentru perfectarea OPȚIUNILOR VALUTARE

La încheierea tranzacțiilor la termen clientul își asumă anumite tipuri de riscuri (de piaț㠖 valutare și riscul ratei de dobândă, riscul partenerului contractual, riscul de lichiditate, efectul de pârghie). Depinde întotdeauna de scopul și modalitate de utilizare a tranzacției la termen. Înaintea semnării Contractului-cadru și a încheierii tranzacției, dar și oricând solicitați, dealerii vor avea plăcerea să vă explice fiecare tip de risc, atât verbal cât și în scris.
 
 
Prin încheierea unor operațiuni de acoperire toate entitățile care oferă astfel de servicii sunt angajate față de partenerul contractual din aceste tranzacții. Această angajament este protejată astfel:
Dealerii noștri vor avea plăcerea să discute cu dvs. despre posibilitățile și condițiile individuale de protejare a riscului de curs, în scopul de a vă propune cea mai bună variantă pentru afacerea dvs.
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
Varšava - v Polsku pùsobí AKCENTA CZ od roku 2011
Linkuri conexe
Informații detaliate despre serviciu
 
AKCENTA CZ a.s. nu are nicio responsabilitate pentru prejudiciile sau veniturile nerealizate ce pot fi cauzate vreunei persoane prin utilizarea informațiilor și a datelor cuprinse în acest site sau în materialele de marketing ale societății. AKCENTA CZ a.s. atrage atenție asupra faptului că încheierea operațiunilor la termen menționate pe acest site sau materiale de marketing includ riscuri cu care clientul este obligat a se familiariza în limita maximă, să le înțeleagă, să le ia în considerare și eventual să ceară informații suplimentare. Informații detaliate în legătură cu riscurile aferente operațiunilor la termen sunt specificate pe site-ul AKCENTA CZ a.s.: Riscurile selectate legate de încheierea operațiunilor la termen. Informațiile referitoare la riscuri vor fi furnizate și de către angajații societății AKCENTA CZ a.s.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență