Akcenta top

Par forward

Ce este PAR FORWARD?

Par forward se bazează pe aceleași principii ca și forwardul standard, ceea ce înseamnă că o sumă fixă este asigurată cu un curs fix stabilit, la o dată stabilită. Diferența față de operațiunea forward standard o constituie posibilitatea de a realiza o serie de forwarduri multiple cu scadențe cadențate. Cursul final pentru toate forwardurile dintr-o serie de par forwarduri dată este stabilit în funcție de punctele forward medii ponderate în funcție de timp pentru fiecare scadență. Un astfel de curs este de obicei mai avantajos pentru client decât rata medie pentru forwardurile standard.

Care sunt avantajele PAR FORWARDULUI?

În afară de beneficiile standard, ce iau forma siguranței cursului de schimb în viitor, apare și avantajul cursului unic pentru toate scadențele. Prin urmare, clientul nu va avea o rată de schimb diferită pentru fiecare scadență, așa cum se întâmplă în cazul unei serii de operațiuni forward standard. Dimpotrivă, în ceea ce privește debitele directe străine regulate, clientul are posibilitatea de a utiliza un produs de acoperire împotriva riscurilor în loc de tranzacții forward individuale.
 
Nu percepem taxe pentru tranzacția par forward.

Condițiile pentru încheierea unei tranzacții PAR FORWARD:

 
EXEMPLU
CLIENT EXPORTATOR:
Clientul așteaptă plăți de la cumpărătorii din străinătate care au obligația de a ahita o sumă de 600.000 EUR în termen de 12 luni, până la data de 15.05.2020, în plăți trimestriale regulate. Prin încheierea unei tranzacții par forward, clientul obține siguranța unui curs constant conform căruia vor fi făcute treptat cele patru plăți în valută, până la termenul scadent de plată.
 

 Data primirii plății

15.5.19

15.8.19

15.11.19 

14.2.20

15.5.20

Cursul la vedere al vânzării EUR/CZK
la data încheierii tranzacției forward

25,75  
     

 Cursul stabilit prin Par forward

 

 26,01

 26,01

 26,01

 26,01

 Cursul unei tranzacții forward standard

 

 25,81

25,95

 26,05

 26,18

 Plata primită în EUR

 

 150.000

 150.000

 150.000

 150.000

Orice extragere efectuată pe durata tranzacției par forward este calculată la cursul forward fără alte costuri.

Dacă operațiunea de conversie nu este implementată/stabilită la data scadenței stabilită în prealabil prin intermediul operațiunii par forward, există posibilitatea decalării decontării operațiunii utilizând o tranzacție swap, amânând astfel decontarea acesteia la un termen adecvat. În acest caz, tranzacția subcontractată negociată inițial va fi reevaluată și se va încheia o nouă tranzacție forward în funcție de valorile actuale ale pieței.

Prin încheierea operațiunilor de acoperire, toate entitățile care oferă aceste servicii au o obligație față de părțile adverse ale acestor operațiuni. Această obligație este acoperită prin următoarele modalități:

În cazul în care sunteți interesați de acest produs și considerați că poate fi un instrument convenabil pentru a reduce riscul asociat afacerii dvs., nu ezitați să ne contactați.

La încheierea tranzacțiilor la termen clientul își asumă anumite tipuri de riscuri (de piaț㠖 valutare și riscul ratei de dobândă, riscul partenerului contractual, riscul de lichiditate, efectul de pârghie). Depinde întotdeauna de scopul și modalitate de utilizare a tranzacției la termen. Înaintea semnării Contractului-cadru și a încheierii tranzacției, dar și oricând solicitați, dealerii vor avea plăcerea să vă explice fiecare tip de risc, atât verbal cât și în scris.
 
 
Doriți să aflați mai multe despre serviciile noastre?
AKCENTA CZ cea mai mare instituție de plată din Europa Centrală
Linkuri conexe
Informații detaliate despre serviciu
 
AKCENTA CZ a.s. nu are nicio responsabilitate pentru prejudiciile sau veniturile nerealizate ce pot fi cauzate vreunei persoane prin utilizarea informațiilor și a datelor cuprinse în acest site sau în materialele de marketing ale societății. AKCENTA CZ a.s. atrage atenție asupra faptului că încheierea operațiunilor la termen menționate pe acest site sau materiale de marketing includ riscuri cu care clientul este obligat a se familiariza în limita maximă, să le înțeleagă, să le ia în considerare și eventual să ceară informații suplimentare. Informații detaliate în legătură cu riscurile aferente operațiunilor la termen sunt specificate pe site-ul AKCENTA CZ a.s.: Riscurile selectate legate de încheierea operațiunilor la termen. Informațiile referitoare la riscuri vor fi furnizate și de către angajații societății AKCENTA CZ a.s.
AKCENTA CZ
cea mai mare instituție de plată
din Europa Centrală
Vreau sa devin client
51.000
de clienți
25
peste
de ani experiență