Zloty curs de schimb (PLN)

  Cele mai bune rate de schimb pentru Zloty

  Istoria monedei poloneze moderne Moneta poloneză Zloty (PLN - în continuare, în transcrierea cehă Zlotý) poate fi datată din 1924, când moneda Zloty a fost reintrodusă în locul mărcii poloneze, cu un curs de schimb de 1 Zloty = 1 800 000 mărci poloneze. Zlotul [zuoty] (colocvial złotówka [zuotuvka]), ca unitate de bază a monedei poloneze, este împărțit în 100 de groseni.

  Utilizarea zlotului (PLN) a fost întreruptă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, Polonia, ca și alte țări din Europa Centrală, a intrat sub influența sovietică și, ca urmare a funcționării Consiliului de Asistență Economică Reciprocă, cursul de schimb al zlotului (PLN) nu a putut evolua în funcție de nevoile și dezvoltarea economiei poloneze. Ca urmare a acestei "asistențe economice" și a altor factori, cursul de schimb al zlotului (PLN) a fost supus unor evoluții inflaționiste puternice în anii 1990. Această inflație ridicată a dus în cele din urmă la o reducere a valorii nominale a Zlotului (PLN) ca monedă.

  Această denominare cu patru zerouri în raportul 10 000 PLZ = 1 PLN a determinat în mod semnificativ evoluția ulterioară a cursului de schimb al zlotului (PLN). Pentru a preveni cazuri similare și pentru a proteja cursul de schimb al zlotului (PLN), au fost adoptate și puse în aplicare o serie de măsuri. Acestea au inclus reorganizarea sistemului polonez de plăți interbancare, introducerea "consolidării conturilor" etc. Toate aceste măsuri specifice au dus la "calmarea" cursului de schimb al zlotului (PLN), dar, în același timp, au complicat utilizarea cursului de schimb al zlotului (PLN). Aceste măsuri specifice și concrete sunt cele care necesită o mai mare pregătire profesională în ceea ce privește utilizarea cursului de schimb al zlotului (PLN).

  Condiții individuale pentru clienții noștri

  Prin urmare, atunci când utilizăm cursul Cursul de schimb Zloty (PLN), să alegem un intermediar de tranzacționare care este bine familiarizat cu acest sistem specific și care vă poate asista în tranzacțiile dvs. de schimb valutar. Akcenta oferă tocmai astfel de servicii. Punctele forte ale Akcenta includ, înainte de toate, cunoașterea perfectă a pieței valutare poloneze, un număr mare de parteneri de tranzacționare și mulți ani de experiență pe piața poloneză.

  Cursurile noastre

  Monedă

  Cumpărare

  Vânzare

  Valorile afişate sunt doar orientative. Pentru cursul actual sunaţi la numărul +4 0312 295 097. Puteți afla oricând cursurile actuale în Online Broker.

  Informații esențiale pentru companiile care doresc să importe din Cehia, Polonia și Slovacia
  Informații esențiale pentru companiile care doresc să importe din Cehia, Polonia și Slovacia

  Cehia, Polonia și Slovacia sunt parteneri importanți ai țării noastre în cadrul schimburilor comerciale, astfel că informațiile următoare vă vor fi de folos.

  Citiți articol

  Țările membre ale grupului de la Visegrad
  Semnificaţia cooperării dintre ţările Grupului de la Visegrad

  Care este legătura economică dintre ţările care fac parte din Grupul de la Visegrad şi ce schimbări au avut loc în acest sens în ultimele două decenii?

  Citiți articol

  Peste 54.000 de clienți în 6 piețe

  Peste 25 de ani de experiență

  Peste 100 de reprezentanți comerciali

  Plăți externe

  Plățile externe și interne prin Akcenta sunt rapide, fiabile și ieftine. Puteți efectua plăți în 17 valute. Acestea reprezintă o alternativă receptivă la plățile efectuate prin intermediul băncilor.

  Mai multe informații
  Tranzacții valutare

  Cele mai bune rate pentru companii, soluții individuale, rapiditate și fiabilitate în implementarea tranzacțiilor valutare (schimb valutar). Oferim fiecărui client soluția optimă care să se potrivească nevoilor sale.

  Mai multe informații
  Operaţiuni la termen

  Acoperirea împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului de schimb de la doar 10 000 EUR sau echivalentul său în altă monedă. Oferim, de asemenea, companiilor mici, gratuit, individual și precis adaptat.

  Mai multe informații