Rata de schimb a dolarului (USD)

  Cele mai bune rate în dolari

  Dolar american (USD) și cursul de schimb al dolarului au jucat un rol important pe piețele financiare mondiale încă de la crearea și introducerea sa. Dolarul a fost introdus în 1785 și aproape imediat după câțiva ani a câștigat o influență uriașă ba piața financiară. Numele a fost derivat din denumirea istorică germană a monedelor de argint cehești - tolars. Acestea erau cunoscute sub numele de Joachimsthaler, deoarece erau bătute la Jáchymov (Joachimsthal), în Boemia, la acea vreme. Echivalentul în germana superioară pentru tolar este Thaler sau Taler. Codul dolarului american conform ISO 4217 este USD, iar Fondul Monetar Internațional folosește, de asemenea, denumirea US$.

  Economiile medii ale clienților noștri sunt de 19 000 Lei pe an.

  În prezent, dolarul american (USD) este moneda oficială în mai multe țări din interiorul și din afara SUA și chiar mai multe țări folosesc dolar (USD) ca monedă de rezervă. Astfel, este firesc ca dolarul american (USD) să joace un rol foarte important pe piețele financiare globale. Dolarul (USD) și cursul de schimb al dolarului au cunoscut o evoluție complexă de la introducerea sa. De exemplu, cursul de schimb al dolarului nu a aderat la standardul aur până la începutul secolului XX. După cel de-al Doilea Război Mondial, Acordul de la Bretton Woods a făcut din dolar (USD) singura monedă convertibilă în aur. Astfel, rolul dolarului (USD) pe piețele mondiale se schimbă în mod categoric. O situație similară a avut loc în cazul petrolului și gazelor, care a consolidat poziția dolarului (USD) și mai semnificativ. Până în prezent, poziția dolarului (USD) pe piețele mondiale a fost consolidată de mai multe ori, și chiar și astăzi are o poziție decisivă pe piețele financiare.

  Cumpărarea și vânzarea dolarului fără comisioane

  Executarea unui schimb de dolari nu a fost niciodată mai ușoară. La Accenta, schimbăm valute instantaneu și, cel mai bine - complet gratuit. Indiferent de mărimea tranzacției, oferim servicii rapide și eficiente, fără comisioane ascunse.

  Plăți valutare rapide și flexibile

  Akcenta pune accentul pe rapiditate și eficiență atunci când tranzacționați cu euro. Executăm schimbul imediat și ne asigurăm că tranzacția dvs. se desfășoară fără probleme și fără comisioane inutile. Serviciile noastre sunt concepute pentru a se potrivi cu ritmul dinamic al lumii financiare de astăzi. Compania dumneavoastră merită o soluție unică. De aceea, la Accenta oferim tranzacții în euro cu termeni și condiții adaptate individual, care țin cont de dimensiunea și specificul companiei dumneavoastră. Abordările noastre flexibile garantează că termenii și condițiile sunt întotdeauna adaptate la nevoile dumneavoastră specifice.

  Cursurile noastre

  Monedă

  Cumpărare

  Vânzare

  Valorile afişate sunt doar orientative. Pentru cursul actual sunaţi la numărul +4 0312 295 097. Puteți afla oricând cursurile actuale în Online Broker.

  Fed ar putea majora în continuare dobânzile în T4
  Știrile dimineții - 13.06.2024

  Ședința de politică monetară a Fed nu a surprins. Ratele dobânzilor au rămas aceleași ca la ședința anterioară, în intervalul 5,25 - 5,50%.

  Citiți articol

  Preview image of the article
  Știrile dimineții - 12.06.2024

  Presiunile inflaționiste din întreaga zonă euro sunt suficient de puternice pentru ca BCE să mențină ratele dobânzilor care constrâng creșterea economică.

  Citiți articol

  Preview image of the article
  Știrile dimineții - 11.06.2024

  În perioada 1.I-30.IV 2024, exporturile au crescut cu 0,8%, iar importurile au crescut cu 1,7%, comparativ cu perioada 1.I-30.IV 2023, arată datele INS.

  Citiți articol

  Preview image of the article
  Știrile dimineții - 10.06.2024

  PIB-ul național estimat pentru trimestrul I 2024 a fost de 416318,7 milioane lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 0,4% faţă de trimestrul IV 2023.

  Citiți articol

  Peste 54.000 de clienți în 6 piețe

  Peste 25 de ani de experiență

  Peste 100 de reprezentanți comerciali

  Plăți externe

  Plățile externe și interne prin Akcenta sunt rapide, fiabile și ieftine. Puteți efectua plăți în 17 valute. Acestea reprezintă o alternativă receptivă la plățile efectuate prin intermediul băncilor.

  Mai multe informații
  Tranzacții valutare

  Cele mai bune rate pentru companii, soluții individuale, rapiditate și fiabilitate în implementarea tranzacțiilor valutare (schimb valutar). Oferim fiecărui client soluția optimă care să se potrivească nevoilor sale.

  Mai multe informații
  Operaţiuni la termen

  Acoperirea împotriva fluctuațiilor nefavorabile ale cursului de schimb de la doar 10 000 EUR sau echivalentul său în altă monedă. Oferim, de asemenea, companiilor mici, gratuit, individual și precis adaptat.

  Mai multe informații